Inspiration

I løbet af December 2022 afholdte vi julemarked, hvor der bl.a blev eksperimenteret med Focaccia.
Lad os bare sige at vi alle, både i huset og alle der kom forbi til vores julemarked, var ovenud tilfredse med resulatet.

Focaccia kan serveres sammen med antipasti, eller blot for at stille den lille sult, når den melder sig. 
Har du lyst til selv at gå i gang, så får du Kim's egen opskriften her 👌

 Focaccia

Focaccia  ”Manitoba” Delitaly

675g Manitoba

500g vand

2,5g Tørgær 

12g Fint havsalt 

25g Ekstrajomfru olivenolie

25g Tørret surdej

 

Bland mel med tørgær og tørret surdej. Tilsæt 400 g. vand og ælt ved lav hastighed i 2 minutter.

Tilsæt de sidste 100 g. vand lidt efter lidt imens der æltes videre 3. minutter ved lav hastighed.

Skift til høj hastighed og kør 4-7 minutter alt efter hvad mixer du bruger, stop når dejen er glat og blank.

Tilsæt havsalt og lad køre 2 minutter, på lav hastighed, tilsæt så olivenolien og fortsæt 1 minut.

 

Dejen tages op og lægges i en smurt dejkasse eller skål 3 gange dejens størrelse med låg eller klæde over. (bulk fermentering)

Hæver 30 minutter hvorefter dejen trækkes op og vendes ind under sig selv et par gange. Dette trin gentages i alt tre gange.

Efter sidste gang 30 minutter deles dejen i den ønskede størrelse. Denne opskrifter er  til 2x600 g.

 

Virk dejen op og pres den ud i et rektangel, gentag med det andet stykke.

Lægges i en smurt dejkasse, dækkes til og hæver på køl 18- 24 timer. Tages ud 2-3 timer før afbagning.

Dejene vendes forsigtigt ud i lidt durum og presses ud i den ønskede form. Afsluttes med at lave de for focaccia genkendelige fordybninger med fingrene.

Dryp med olivenolie og drys med havsalt og evt. rosmarin.

Afbages ved 225° grader i 12-20 minutter alt efter ovntype. Stenovn 60/40 over-under varme fordeling.

Ps. Dej håndtering og ovne er meget forskellige så lykkedes det ikke 100 % i første forsøg, så tilpas opskriften til din opsætning og giv det et skud mere.

 

Buon Appetito

Kim Kim Kim